CyanogenMod va permite livrarea celebrei versiuni de Android, Cyanogen OS, cu şi mai multe aplicaţii preinstalate

22.02.2016
CyanogenMod va permite livrarea celebrei versiuni de Android, Cyanogen OS, cu şi mai multe aplicaţii preinstalate

După ce anul trecut anunţa un parteneriat cu Microsoft în urma căruia Cyanogen OS urma să primească integrare cu asistentul Cortana şi o întreagă serie de aplicaţii şi servicii Microsoft, Cynogen extinde acum oferta şi altor dezvoltatori interesaţi, permiţând livrarea sistemului de operare cu şi mai multe aplicaţii preinstalate.

Cynogen va permite livrarea celebrei versiuni Android, Cyanogen Mod, cu mai multe aplicaţii preinstalate

Cyanogen lansează o nouă platformă Mod, care permite dezvoltatorilor de aplicaţii third-party să folosească setul de librării Cyanogen API pentru a integra funcţionalitatea acestora în sistemul de operare.

Pentru început, majoritatea aplicaţiilor vor fi livrate de Microsoft, utilizatorii Cyanogen Mod primind funcţii noi cum ar fi integrare Skype direct în meniul de apelare Android, respectiv integrarea serviciilor OneNote direct în clientul email, aplicaţia pentru calendar şi web browser.

Nou venit, dezvoltatorul Truecaller va avea implementat un Mod pentru filtrarea mesajelor SPAM.

Pentru viitor, Cyanogen intenţionează să extindă noua platformă cu ajutorul producătorilor OEM şi alţi parteneri dezvoltatori, astfel îmbunătăţind funcţionalitatea sistemului de operare. Noua platformă Mod va disponibilă începând cu luna viitoare, oferind compatibilitate cu sistemul de operare Cyanogen OS, începând cu versiunea CM13.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult