Designul aplicaţiilor pentru Android va fi schimbat odată cu Android N

15.03.2016

Androidul a trecut prin multe transformări la nivel vizual de-a lungul timpului, însă Material Design pare să fie identitatea pe care Google o va adopta pe termen lung. Se pare că odată cu Android N, Material Design va primi un mic update, care va face accesul la anumite funcţii din cadrul aplicaţiilor mai rapid. Deşi aceste modificări vor fi mai mult ca sigur reflectate în majoritatea aplicaţiilor Google, dezvoltatorii nu vor fi obligaţi să le adopte, însă sunt încurajaţi să o facă, pentru a oferi o experienţă uniformă în utilizarea dispozitivelor cu Android.

Google prezintă astfel o nouă bară poziţionată în partea de jos a fiecărei aplicaţii, care trimite utilizatorul în diverse secţiuni ale aplicaţiei. Compania sugerează ca fiecare aplicaţie care dispune de mai multe tab-uri să adopte acest element de navigaţie, însă nu doreşte aglomerarea părţii inferioare a ecranului. Aceste butoane ar trebui să ofere minim trei şi maximum cinci link-uri, fiecare în parte putând fi personalizat cu o culoare specifică. Două dintre aplicaţiile Google, Photos şi Google+ au adoptat deja o interfaţă similară, însă acestea par a fi mai degrabă terenul de testare decât implementarea finală.

Acest gen de navigaţie din partea de jos a ecranului ar trebui să ofere acces mai rapid cu o singură mână la diversele componente ale aplicaţiilor, cât şi o structura logică pentru acestea. O bară similară există pe iOS încă de la prima versiune a sistemului de operare Apple în aplicaţiile companiei, cât şi în multe dintre aplicaţiile de pe App Store. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult