Google primeşte Material Design şi pe iOS

12.12.2014
Google primeşte Material Design şi pe iOS

Material Design a fost una dintre marile noutăţi introduse de Google în noul Android 5.0 Lollipop. Cu toate acestea, noua interfaţă colorată a Android-ului se răspândeşte rapid şi pe alte platforme precum serviciile web ale companiei şi aplicaţiile de pe alte platforme. Varianta pentru iOS a aplicaţiei oficiale Google a primit un nou update care aliniază interfaţa acesteia la oferta de pe platforma proprie.

Din fericire, pentru cei care nu se pot despărţi de serviciile Google nici pe iOS, aplicaţia a devenit acum mult mai utilă. Noua interfaţă integrarează şi hărţile în căutări, atunci când introduci o adresă sau o clădire putând vedea zona respectivă fără să părăseşti aplicaţia. De asemenea, a fost adăugat un nou buton numit „Recent”, care foloseşte o reprezentare grafică asemănătoare cu noul Task Switcher de pe Android. De aici poţi să răsfoieşti printre cele mai recente pagini sau căutări realizate prin intermediul aplicaţiei Google.

În partea de jos, lângă butonul Recent se găseşte şi butonul universal de căutare, care oferă în orce moment acces la o bară de căutare. Poţi apoi folosi touchscreen-ul pentru a introduce text sau poţi apăsa pe butonul de microfon pentru a inţializa o căutare nouă. La o primă vedere, Google pentru iOS pare să fie un simulator de Android, oferind un aspect asemănător cu cel al sistemului propriu de operare, cât şi funcţionalitate similară, cu un buton de back poziţionat in partea din stânga jos şi nu în partea de sus, cum încurajează Apple.

Google pentru iOS în noile haine „Material Design” se găşeşte chiar acum pe AppStore.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult