Dezamăgire pentru fanii iPhone? Top 5 funcții din iOS 17 care nu vor fi disponibile la lansare

22.08.2023
Dezamăgire pentru fanii iPhone? Top 5 funcții din iOS 17 care nu vor fi disponibile la lansare

Apple a prezentat la începutul verii noul iOS 17 în cadrul conferinței WWDC, dar ceea ce a fost promis și ceea ce vom primi în prima zi de disponibilitate a noului sistem de operare vor fi lucruri destul de diferite. Asta pentru că de câțiva ani deja, Apple anunță toate funcțiile noi pe care plănuiește să le ofere în noul sistem de operare, chiar dacă multe dintre ele vor fi disponibile abia la distanță de câteva luni, fiind adăugate prin actualizări. Iată cinci dintre funcțiile iOS 17 pe care utilizatorii de iPhone nu le vor primi din prima zi.

Aplicația Journal

ios 17 journal

Una dintre cele mai importante adiții în iOS 17 și alte sisteme de operare de la Apple este noua aplicație Journal. Aceasta adaugă un nou loc pentru utilizatorii Apple pentru a-și nota gândurile într-un mod organizat, la fel ca într-un jurnal personal. Compania promite că această aplicație va cripta backup-urile către iCloud, pentru a proteja confidențialitatea datelor înscrise în ea, dar funcționalitatea iCloud va fi tocmai cea care va permite sincronizarea informațiilor între dispozitive. Astfel, vei putea să scrii în Journal de pe oricare dispozitiv este mai la îndemână. Totuși, Journal se va lansa mai târziu, nu odată cu iOS 17.

Transferuri AirDrop prin internet

ios 17 airdrop

Funcția AirDrop este una dintre cele mai simple metode pentru a transfera date de pe un dispozitiv Apple pe un altul, fie că este tot al tău sau al altcuiva. Această capabilitate folosește Bluetooth pentru identificarea dispozitivelor și WiFi pentru transferul de date, dar, odată cu iOS 17 va primi și capabilitatea de a face transferuri prin internet, odată ce conexiunea WiFi directă este întreruptă. Din păcate, această capabilitate este încă una dintre cele care nu vor fi disponibile la lansarea sistemului de operare, fiind necesară așteptarea unui update ulterior pentru activare.

Liste de redare la comun în Apple Music

ios 17 apple music

Nici funcția nouă din Apple Music nu va fi disponibilă din prima zi. Apple a promis că va permite posibilitatea de a colabora pentru a realiza liste de redare comune cu prietenii, dar acestea vor întârzia la debutul iOS 17. Printre capabilitățile promise se regăsesc posibilitatea de a crea, edita și reorganiza listele, dar și posibilitatea de a reacționa cu pictograme emoji la preferințele prietenilor.

AirPlay în camera de hotel

airplay hotel

La fel ca AirDrop, AirPlay este o funcție exclusivă pentru dispozitivele Apple, care concurează cumva cu funcția Cast de la Google. Diferența este că AirPlay permite capabilități ceva mai avansate și conexiuni mai rapide, cât și posibilitatea de a face mirroring conținutului de pe ecranul unui iPhone, iPad sau Mac pe un alt ecran. O astfel de funcție în camerele de hotel, de exemplu, ar fi extrem de utilă, atât pentru entertainment, cât și pentru productivitate, putând folosi televizorul din cameră drept ecran secundar, complet wireless. Se pare că această funcție, promisă de Apple la WWDC, nu va fi disponibilă de la început. Hotelurile partenere încă au nevoie de timp pentru a implementa această funcție. Odată adăugată, nu va trebui decât să scanezi codul QR de pe ecranul televizorului din camera de hotel, iar funcția AirPlay devine disponibilă.

NameDrop pe Apple Watch

ios 17 namedrop apple watch

Una dintre cele mai simple și mai utile funcții din iOS 17 va fi NameDrop, capabilitatea care îți permite să faci transfer de date de contact cu un alt utilizator de iOS doar prin apropierea telefoanelor între ele. Această funcție va fi disponibilă din prima zi, însă transferul de date prin NameDrop direct către un Apple Watch va întârzia. Se pare că de vină este aici Apple Watch, care va primi update-ul care activează această funcție la câteva săptămâni distanță, dintr-un motiv sau altul.

Lansarea iOS 17 este așteptată cândva în perioada lansării iPhone 15. Data de lansare „neoficială” pentru noua gamă de smartphone-uri este 12 septembrie, care pică într-o marți. Tradițional, Apple lansează noile update-uri pentru telefoane, tablete și ceasuri în seara de joi de după lansarea iPhone, deci ne putem aștepta la disponibilitate începând  cu data de 14 septembrie. Alternativ, cei care doresc să testeze deja iOS 17 în varianta beta, o pot face deja pe dispozitivele lor. Din păcate, funcționalitatea stabilă nu poate fi garantată pe o versiune de test.

Pentru a consulta lista completă de noutăți și dispozitivele compatibile cu iOS 17, recomandăm acest articol:

iOS 17: ce aduce următorul upgrade major de software pentru iPhone. Lista telefoanelor compatibile

sursa: Lifehacker

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult