Două surse susțin că Samsung va trece la un nou sistem de operare, inclusiv pe telefoane

28.12.2021
Două surse susțin că Samsung va trece la un nou sistem de operare, inclusiv pe telefoane

Samsung va adopta sistemul de operare Fuchsia OS în viitor, inclusiv pe smartphone-uri, susțin două surse. Platforma este dezvoltată de Google, iar până acum a fost folosită doar pe dispozitive smart home.

Informația a fost prezentată de Dohyun Kim, care are o reputație bună în ceea ce privește informațiile pe surse livrate. Ice Universe a confirmat-o. Tranziția va dura, însă, câțiva ani.

Google dezvoltă Fuchsia OS, un sistem open-source, încă din 2016, iar recent compania a creat o echipă dedicată Fuchsia Devices. Platforma va suporta o gamă largă de dispozitive, inclusiv televizoare, laptopuri, telefoane și tablete.

În 2018, Google a luat în calcul migrarea smartphone-urilor Pixel și a dispozitivelor Chrome de pe Android pe Fuchisa OS, potrivit Bloomberg. Operațiunea urma să dureze aproximativ cinci ani.

Samsung contribuie de câțiva ani la dezvoltarea platformei. O altă companie interesată de noul sistem de operare este Huawei. În 2018, gigantul chinez a luat în calcul lansarea unui smartphone de gaming bazat pe Fuchsia OS.

Migrarea cătrea noua platformă nu ar trebui să fie foarte dificilă, deoarece acesta include Google Mobile Services.

Fuchsia va avea avantajul că va putea fi actualizat mai ușor și mai rapid decât Android.

Sursa: PhoneArena

CITEȘTE ȘI:

Galaxy S21 FE apare în primul unboxing, cu două săptămâni înainte de anunțul oficial. VIDEO

Samsung Galaxy A53 va fi disponibil cu două chipseturi diferite, dar dotări aproape identice

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult