Dryft, tastatura de iOS cu design ingenios a trecut în portofoliul Apple

09.04.2015

Apple a achiziţionat Dryft, un startup cu experienţă în domeniul aplicaţiilor pentru tastatură virtuală, aducându-l astfel pe Randy Marsden – unul dintre co-fondatorii Swype – în conducerea echipei responsabile cu dezvoltarea tastaturii oficiale pentru iOS. Apple a confirmat tranzacţia încheiată în secret spre finalul anului trecut, fără a dezvălui însă detaliile exacte.

Considerat unul dintre cele mai importante atuuri pentru platforma Android, posibilitatea înlocuirii aplicaţiei oficiale pentru tastatură cu alternative create de terţi a creat în magazinul Google Play o nişă foarte populară de aplicaţi şi deloc surprinzător, cea mai profitabilă. Urmând mirosul banilor, Apple oferă începând cu versiunea iOS 8 acces la API-ul pentru tastatură, permiţând dezvoltatorilor de aplicaţii să lanseze tastaturi alternative pentru iPhone. Cum era aşteptat, aplicaţii gen Swype şi SwiftKey au urcat rapid în top-urile AppStore, fiind descărcate de milioane de utilizatori.

Dryft, tastatura de iOS cu design ingenios a trecut în portofoliul Apple

Tastatură cu design neconvenţional, Dryft keyboard apare pe ecran numai după ce utilizatorul îşi poziţionează degetele pe suprafaţa touch. Practic, tastatura este desfăşurată pe suprafaţa ecranului urmărind mişcările degetelor, permiţând introducerea textului în cel mai eficient mod cu putinţă. Momentan, nu este clar dacă Apple intenţionează să integreze această funcţionalitate cu tastatura oficială pentru iOS, sau ţelul a fost doar recrutarea dezvoltatorului Randy Marsden în echipa Apple.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult