Swype şi SwiftKey disponibile de astăzi în AppStore

17.09.2014
Swype şi SwiftKey disponibile de astăzi în AppStore

Utilizatorii de iOS vor avea astăzi motive în plus de bucurie, întrucât nu numai că vor primi în mod oficial noul sistem de operare, însă magazinul de aplicaţii AppStore va fi inundat de tot felul de aplicaţii noi, printre care widget-uri şi tastaturi. Două dintre cele mai aşteptate tastaturi pentru iOS, Swype şi SwiftKey au fost deja confirmate pentru lansare odată cu iOS 8 şi am primit câteva detalii noi despre ele.

Înainte de toate, am aflat informaţii despre preţul acestora. Swype va putea fi cumpărat în schimbul a 99 de cenţi / 89 eurocenţi şi vine cu toate funcţiile pe care utilizatorii de Android le-au folosit de câţiva ani buni. Algoritmul adaptiv îşi va face apariţia şi pe iOS, tastatura devenind din ce în ce mai inteligentă, putând anticipa cuvintele utilizatorului, în funcţie de modul în care a scris cuvinte sau fraze în trecut.

SwiftKey însă va veni în regim gratuit cu posibilitatea de a cumpăra extensii şi cu acces la SwiftKey Cloud, care sincronizează dicţionarul de cuvinte noi pe toate dispozitivele utilizatorului. Astfel, orice utilizator poate să folosească atât dispozitive cu Android, cât şi dispozitive cu iOS şi să aibă acces la aceleaşi cuvinte memorate în SwiftKey. Probabil funcţia cloud este mult mai utilă pentru cei care au un telefon cu Android şi o tabletă cu iOS sau invers.

Cu această ocazie am aflat câte ceva şi despre procesul de instalare al tastaturilor, care vor putea fi descărcate din AppStore asemeni oricărei aplicaţii obişnuite. Odată instalate, vor apărea ca simple aplicaţii în meniul principal al telefonului, iar accesarea pictogramei duce utilizatorul într-un meniu de setări. Pentru a utiliza tasatatura utilizatorul trebuie să navigheze meniul de setări şi să o adauge în lista celor uzuale, folosind un proces asemănător cu cel pentru schimbarea tastaturii din iOS în funcţie de limbă. Tranziţia de la tastatura implicită la SwiftKey sau Swype se face apăsând pe butonul dedicat din partea de jos a ecranului (globul pământesc).

Cu siguranţă vom vedea din ce în ce mai multe astfel de aplicaţii pe iOS începând de astăzi, însă debutul tastaturilor third party pe această platformă este unul puternic, având în vedere că este realizat de cei mai mari jucători de pe această nişă a pieţei de aplicaţii.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult