După Google și Apple, Microsoft introduce noi funcții de editare foto bazate pe AI

23.02.2024
După Google și Apple, Microsoft introduce noi funcții de editare foto bazate pe AI

Microsoft introduce noi funcții de editare foto pe bază de AI în aplicația Photos, destinate utilizatorilor de Windows 10 și dispozitivelor Arm64. Actualizarea vine, cel mai probabil, în contextul în care alți giganți tehnologici precum Google și Samsung au intoruds deja instrumente similare de editare foto bazate pe AI în produsele lor, scrie The Verge.

Prin această actualizare, Microsoft le oferă utilizatorilor funcții precum Generative Erase, Blur Background și Remove and Replace Background.

Actualizările bazate pe AI vor fi lansate inițial în bersiunea Windows Insiders. Pentru a beneficia de aceste actualizări, utilizatorii sunt sfătuiți să-și actualizeze Windows la versiunea 2024.11020.21001.0 sau o versiune ulterioară.

Printre funcțiile introduse se numără Generative Erase, care le permite utilizatorilor să elimine obiectele nedorite din fotografiile lor, cum ar obiecte sau persoane care apar accidental în cadru. Funcția utilizează AI pentru a crea un rezultat realist după ștergerea obiectelor. De asemenea, utilizatorii pot ajusta dimensiunea pensulei.

Ce alte funcții a mai introdus Microsoft

Alături de Generative Erase, Windows beneficiază și de alte două funcții care permit utilizatorilor să modifice fundalul fotografiilor: Blur Background și Remove and Replace Background. Funcția Blur Background ajută la crearea unui efect bokeh, punând accentul pe subiectul din prim-plan și blurând fundalul. Funcția Remove and Replace Background permite decuparea subiectului din prim-plan și înlocuirea fundalului cu o o altă imagine, fiind utilă pentru crearea de portrete sau colaje foto.

Aceste funcții noi de AI sunt acum disponibile în aplicația Photos pentru Windows 11 pe dispozitivele Arm64, care funcționează pe procesoarele bazate pe ARM. În plus, utilizatorii Windows 10 vor primi și ei aceste funcții pentru prima dată, deoarece anterior erau exclusive pentru Windows 11.

„Pentru prima dată, Windows 10 va primi toate funcțiile de editare AI care erau disponibile anterior doar pe Windows 11, inclusiv Blur background, Remove and Replace background și Generative erase”, se menționează în postarea oficială a blogului Microsoft. Pe lângă aceste caracteristici inovatoare, noua actualizare Windows aduce și îmbunătățiri ale sistemului de operare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult