După trei luni, KitKat este prezent pe numai 1,8 procente din numărul total de telefoane Android

05.02.2014
După trei luni, KitKat este prezent pe numai 1,8 procente din numărul total de telefoane Android
Ca la fiecare început de lună, Google a publicat datele care centralizează versiunile platformei Android aflate în mod curent în uz şi, dacă acestea nu aduc mari schimbări faţă de luna anterioară, acestea marchează scăderea bătrânului Gingerbread la 20 de procente şi depăşirea bariere de 60 de procente de către Jelly Bean.
 
Conform datelor agregate de Google pe baza accesărilor magazinului Play, versiunea Jelly Bean a depăşit în sfârşit bariera de 60 de procente, versiune 4.1, 4.2 şi 4.3 rulând astfel pe 3 din 5 terminale Android. Cea mai veche versiune dintre acestea, 4.1 a scăzut uşor, în timp ce mai noile versiuni 4.2 şi 4.3 au fost în creştere.
 
Ice Cream Sandwich se află şi el în scădere uşoară şi este folosit de numai 16,1 procente din numărul total de terminale, în timp ce bătrânul Gingerbread a scăzut pentru prima oară la 20 de procente.
 
Mai puţin optimistă este evoluţia noului KitKat, acesta alocându-şi în prezent doar 1,8 procente deşi de la lansarea sa au trecut deja trei luni. Acesta a crescut cu doar 0,4 procente faţă de luna anterioară, semn că producătorii de terminale nu s-au prea grăbit cu adopţia acestuia deşi lista de schimbări este suficient de interesantă.
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News