Experiența Material You, de neevitat pentru cumpărătorii de telefoane cu Android 12

09.02.2022
Experiența Material You, de neevitat pentru cumpărătorii de telefoane cu Android 12

Deși, inițial a oferit dezvoltatorilor posibilitatea de a „fenta” noua temă de interfață bazată pe culori dinamice, Google va condiționa de acum acordarea certificării Android de implementarea suportul complet pentru stilul de interfață Android 12.

Oferită deja pe noua serie Pixel 6 și Pixel 6 pro, interfața Material You are cu siguranță o contribuție majoră la experiența Android 12, însă stilul bazat pe culori dinamice auto-selectate, folosind criterii precum imaginea de fundal setată pe ecranul principal al telefonului nu erau cerute în mod oficial, la momentul anunțării noii versiuni de OS.

Potrivit surselor din rândul dezvoltatorilor de dispozitive bazate pe Android, care nu sunt neapărat din rândul partenerilor de primă mână ai Google, stilul de interfață sugerat deja dezvoltatorilor de aplicații va fi parte din experiența „standard” a utilizatorilor de Android.

Astfel, acordarea certificării GMS (Google Mobile Services) va fi condiționată de suportarea integrală a interfeței Material You, ceea ce înseamnă că până și cele mai banale telefoane low-cost vor trebui să suporte afișarea interfeței Android în culori dinamice, sub penalizarea blocării accesului Play Store și aplicațiile Google esențiale.

Mai exact, motorul tematic de Android va trebui să genera pe baza unei singure culori sursă, cel puțin cinci palete tonale care să poată fi adaptate din mers – trei palete de accent și două neutre, aceleași cinci folosite în tematica Material You pe telefoanele Pixel.

Google argumentează forțarea acestei cerințe supra producătorilor de dispozitive prin nevoia de a asigura o experiență cât consecvență, din punctul de vedere al dezvoltatorilor de aplicații pentru Android.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult