Facebook Messenger face trecerea la interfaţa Material Design pe Android

08.03.2016
Facebook Messenger face trecerea la interfaţa Material Design pe Android

La aproape doi ani de la introducerea Material Design, una dintre cele mai populare aplicaţii de pe Android, Facebook Messenger, face trecerea la acest stil de interfaţă. Serviciul de chat se asortează acum mult mai bine cu restul sistemului de operare, însă nu a primit noi funcţii neaşteptate. Câteva butoane au fost mutate, anumite acţiuni au fost mutate, iar totul este acum mult mai „plat”, în ton cu Android Lollipop şi Marshmallow.

Noul Facebook Messenger a primit o bară albastră în partea de sus, care se extinde chiar şi peste iconiţele de notificări din partea de sus. Butoanele din partea de sus rămân în mare parte la fel, oferind acces rapid la conversaţii recente, grupuri şi lista de prieteni, cât şi la meniul de setări. Noutatea constă în noul buton „+” din partea de jos a ecranului. Acesta oferă acces la o plajă mare de funcţii precum iniţierea unei conversaţii text, a unui apel audio sau video, căutare prin conversaţii sau chiar adăugarea de contacte noi.

Actualizarea este deja disponibilă pe Google Play Store şi va fi livrată către utilizatori în valuri. O parte dintre aceştia au deja noua interfaţă Material Design aplicată, urmând ca restul să o primească în timp. Lansarea treptată nu este un concept nou, multe companii preferând să apeleze la astfel de strategii pentru a nu supraaglomera serverele. În cazul în care încă nu aveţi încă acces la noua interfaţă Facebok Messenger, în câteva zile cu siguranţă veţi primi un update care o va activa.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult