Facebook Messenger va deveni obligatoriu pe iOS şi Android începând cu această săptămână

Facebook Messenger va deveni obligatoriu pe iOS şi Android începând cu această săptămână

În luna aprilie a acestui an, Facebook a anunţat că va elimina serviciul de mesagerie din aplicaţiile sale pentru platformele mobile, utilizatorii care vor dori să-l folosească în continuare fiind nevoiţi să instaleze produsul separat Messenger. După un scurt test, compania a anunţat că  mesageria va fi eliminată din cadrul aplicaţiilor Facebook pentru iOS şi Android în cursul acestei săptămâni, aplicaţia Messenger devenind astfel obligatorie.

În acest moment, doar aplicaţia Facebook pentru iPhone a înlocuit butonul pentru mesagerie cu un buton care deschide aplicaţia separată Messenger, în timp ce versiunile pentru iPad şi pentru telefoanele sau tabletele Android folosesc încă modul tradiţional de lucru. Compania nu a inclus în declaraţiile sale şi platforma Windows Phone, însă această schimbare va ajunge şi acolo, mai devreme sau mai târziu, deoarece versiunea Beta a aplicaţiei Facebook de pe această platformă foloseşte deja o scurtătură către Messenger în locul tradiţionalului modul intern de mesagerie.

Chiar dacă integrarea dintre Facebook şi Facebook Messenger este incompletă în acest moment, se pare că ni se pregătesc o serie de actualizări software care vor uniformiza acest mod de lucru cu două aplicaţii separate dedicate. Compania a anunţat că schimbările vor surveni în cursul acestei săptămâni, utilizatorii aplicaţiilor Facebook pentru iOS şi Android urmând să fie avertizaţi că serviciul de mesagerie din aplicaţia de bază va înceta să mai funcţioneze şi că vor trebui să instaleze produsul Messenger.

Eliminând mesageria instantanee din aplicaţiile Facebook, compania va putea îmbunătăţi într-un ritm mai susţinut produsul Facebook Messenger deoarece nu va mai trebui să-şi bată capul cu problemele de compatibilitate şi cu migrarea schimbărilor în produsul software de bază. Piaţa mesageriei instantanee este una extrem de atrăgătoare şi dinamică, acesta detronând acum un an sacrosanctul SMS, iar Facebook ne-a arătat de multă vreme că vrea să fie un lider prin concurarea şi apoi achiziţia faimosului rival WhatsApp.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News