Facebook rezolvă problema consumului prea mare de baterie al aplicaţiei pentru iPhone şi iPad

Facebook rezolvă problema consumului prea mare de baterie al aplicaţiei pentru iPhone şi iPad

Ca un deja-vu, problema consumului de baterie exagerat de mare întâlnit versiunea pentru iOS a aplicaţie Facebook a revenit, la timp pentru a nemulţumii utilizatorii de iPhone care tocmai şi-au actualizat dispozitivele cu versiunea iOS 9. Din fericire, neplăcerile au fost de scurtă durată.

Clientul Facebook pentru iOS a atras din nou atenţie nedorită după ce un bug strecurat într-o actualizare a aplicaţiei a crescut substanţial consumul bateriei, reducând simţitor autonomia dispozitivelor Apple care o folosesc. Între timp, Facebook a lansat o nouă versiune a aplicaţiei, actualizarea fiind aplicată dispozitivelor compatibil încă de ieri.

Aparent, problema a fost cauzată de ceea ce Facebook numeşte un CPU Spin bug, prezent în porţiunea de cod executabil responsabil cu gestionarea conexiunii la reţea. Un al doilea bug descoperit prevenea încetarea sesiunilor audio după ce utilizatorul viziona un clip video cu sunet, sub-rutina responsabilă cu procesarea sunetului rămânând activă în fundal mult după ce clipul video a fost vizionat şi închis, împiedicând aplicaţia să intre în modul de hibernare, cu efecte adverse asupra consumului de energie.

Punând sare peste rană, bug-ul legat de procesarea sunetului este pus în seama unor improvizaţii făcute de programatorii companiei pentru ocolirea unora dintre restricţiile impuse de Apple asupra sistemului iOS, tocmai cu scopul de a împiedica aplicaţiile slab proiectate să ruleze în fundal, consumând inutil bateria. Bug software sau improvizaţie gândită prost, problema a fost din fericire corectată în noua versiune Facebook pentru iOS, actualizarea urmând să fie aplicată automat tuturor dispozitivelor afectate.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult