Facebook va scana 10.000 de mesaje pe secundă în 20 de limbi pentru a sorta mai bine secţiunile de comentarii

02.06.2016
Facebook va scana 10.000 de mesaje pe secundă în 20 de limbi pentru a sorta mai bine secţiunile de comentarii
Facebook a început deja să folosească inteligenţa artificială pe reţeaua sa de socializare online pentru a oferi sugestii mai bune de conţinut sau ca suport pentru boţii din Messenger. Acum, compania va începe să folosească tehnologia şi pentru a scana comentariile publicate de utilizatori. 
 
Deep Text este un sistem dezvoltat de laboratorul AI din cadrul Facebook, capabil să scaneze 10.000 de mesaje pe secundă în 20 de limbi.
 
Citeşte şi: Google Play Store îţi va arăta aplicaţiile pe care nu le foloseşti pentru a putea recupera spaţiu de stocare
 
În fiecare zi, utilizatorii de Facebook publică 1 miliard de lucruri – mesaje text, imagini, clipuri video – pe Facebook. Scopul sistemului este să le ofere utilizatorilor sugestii mai precise, dar poate fi folosit şi pentru postările cu foarte multe comentarii, astfel încât acestea să fie sortate mai bine în funcţie de relevanţă şi cât de interesante sunt.
 
În acest moment se întâmplă să fie afişate mai sus comentarii care sunt pe lângă subiect, iar Facebook vrea să schimbe acest lucru. În cazul în care utilizatorul scrie o postare în engleză, comentariile în aceeaşi limbă vor avea prioritate. 
 
 
Este posibil ca sistemul să fie folosit în viitor pentru a cenzura comentariile injurioase sau mesajele explicite. 
 
Facebook spune că în perioada următoare Deep Text va fi „antrenat” pentru a înţelege mai multe dintre cele 40 de limbi suportate oficial. În unele cazuri acest lucru se poate face în câteva zile. De exemplu, Deep Text a învăţat să înţeleagă indoneziana într-un weekend. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult