Firefox a lansat un filtru pentru blocarea funcţiilor de monitorizare ale reţelei Facebook

Firefox a lansat un filtru pentru blocarea funcţiilor de monitorizare ale reţelei Facebook

Profitând de scandalul în care este implicată reţeaua Facebook, Mozilla a luat o iniţiativă care ar putea impulsiona adoptarea browser-ului Firefox de către un număr foarte mare de utilizatori îngrijoraţi de modul în care Facebook ar putea monitoriza activităţile desfăşurate online.

Dezvoltată chiar de echipa Mozilla, o nouă extensie Firefox numită Facebook Container promite să izoleze sesiunea de navigare pe Facebook de restul activităţii în browser, făcând imposibilă identificarea de către Facebook a site-urilor vizitate şi folosirea informaţiilor colectate în alte scopuri, cum ar fi afişarea de reclame personalizate.

Filtrul funcţionează inclusiv pentru link-urile distribuite pe Facebook, paginile accesate fiind deschise într-un tab de navigare marcat în albastru, semnalând izolarea sesiunii de navigare.

Ce-i drept, extensia Facebook Container nu poate opri monitorizarea utilizatorilor în timp ce aceştia folosesc reţeaua Facebook, însă izolarea funcţiilor care vizează activităţi desfăşurate pe alte site-uri este binevenită. Dezavantajul este că butoanele pentru Share vor rămâne ascunse pe site-urile vizitate, iar anumite funcţii care necesită autentificare folosind contul de Facebook nu vor funcţiona.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult