Firefox primeşte suport pentru ochelari VR

22.01.2015
Firefox primeşte suport pentru ochelari VR

Oculus Rift, platforma pentru realitate virtuală achiziţionată de Facebook în urmă cu ceva timp este acum compatibilă cu web browser-ul Firefox, Mozilla sperând ca integrarea componentelor API necesare folosirii cu ochelari VR să permită accelerarea dezvoltării acesteia.

De acum, în loc să instaleze o aplicaţie dedicată utilizatorii Oculus Rift şi dezvoltatorii care susţin această platformă vor putea folosi versiunea Firefox Nightly compatibilă cu ochelari VR. 

Firefox primeşte suport pentru ochelari VR

Problema este că punând accentul pe facilităţile VR, restul funcţiilor ar putea rămâne în urmă cu noutăţile introduse în versiunile Firefox obişnuite, nemulţumind o parte din utilizatori.

Într-o primă fază, mişcarea va permite introducerea unei funcţii Direct-to-Rift, respectiv grăbi extinderea suportului Oculus VR către platformele Linux şi Android. În plus, capabilităţile VR disponibile în versiunea Firefox Nightly  ar putea fi ajustate şi pentru folosirea cu ochelarii Google Cardboard, oferind unui public mai numeros acces la conţinut VR.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult