Flagship-urile Oppo primesc acum până la cinci ani de actualizări de securitate și patru versiuni majore de Android

19.02.2023
Flagship-urile Oppo primesc acum până la cinci ani de actualizări de securitate și patru versiuni majore de Android

Oppo a lansat săptămâna aceasta noul telefon pliabil Find N2 Flip, un concurent serios pe piața de dispozitive pliabile din Europa, o piață dominată, în prezent, de Samsung. Se pare însă că cei de la Oppo au înțeles că pentru a concura cu un gigant precum cel din Coreea de Sud, este nevoie de mai mult efort decât specificații hardware și design frumos. Astfel, compania chineză a confirmat că va oferi suport software pe termen lung pentru noul său pliabil high-end, cât și pentru alte dispozitive din viitor.

Oppo va oferi patru ani de suport software de sistem și cinci de securitate, începând cu Find N2 Flip

Pentru a pune Find N2 Flip pe același nivel cu Galaxy Z Flip4, Oppo promite acum patru ani de actualizări de sistem și cinci ani de actualizări de securitate. Această inițiativă a fost deja adoptată și de către OnePlus, brand-ul secundar al producătorului chinez, care a promis perioadă de actualizări similară pentru noul OnePlus 11.

Astfel, cei care vor alege noul model Find N2 Flip, vor primi telefonul cu Android 13 preinstalat, alături de interfața proprietară ColorOS 13. Cei care vor păstra telefonul pentru următorii ani, vor primi actualizări de software până la versiunea Android 17, iar actualizările de securitate vor continua încă un an după ce va fi livrată acea versiune.

Samsung a anunțat o inițiativă de suport pe termen lung încă de acum doi ani, iar anul trecut a adăugat inclusiv modelele mid-range pe listă. De altfel, Samsung a livrat cele mai recente versiuni de actualizare foarte repede pe multe dispozitive, inclusiv pe cele din gama Galaxy A. Un exemplu recent este OneUI 5.1, care a debutat pe modelele Galaxy S23 și care este deja lansat pe variantele S22, S21 și S20. În anii precedenți, astfel de lansări întârziau chiar și câteva săptămâni, inclusiv pe flagship-uri recente.

Nici Google nu oferă la fel de multe actualizări precum Samsung sau Oppo pe Android, compania care produce sistemul de operare actualizând modelele Pixel la cea mai recentă versiune pentru doar trei ani după lansare, dar oferind totuși cinci ani de actualizări de securitate.

Apple rămâne în continuare compania cu cel mai longeviv suport software pentru smartphone-uri. Deși nu oferă oficial o perioadă de timp, istoric, telefoanele sale primesc minimum cinci actualizări majore de sistem, iar actualizările de securitate pot apărea chiar și la aproape 10 ani de la lansare pentru corectarea vulnerabilităților grave.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult