Funcţie ‘kill switch’ în versiunea Android 5.0, permite blocarea de la distanţă a telefoanelor furate

Funcţie 'kill switch' în versiunea Android 5.0, permite blocarea de la distanţă a telefoanelor furate

Urmând exemplul dat deja de Apple şi Samsung, care au introdus funcţii similare de dispozitivele proprii,  Google a inclus în versiunea Android 5.0 o funcţie care permite blocarea de la distanţă a telefoanelor mobile.

Botezată „Factory Reset Protection”, noua funcţie permite configurarea unei parole al cărei rol este de a împiedica readucerea telefonului la setările de fabrică de către persoane străine. Folosită împreună cu funcţia remote lock, care permite utilizatorilor să-şi dezactiveze de la distanţă telefoanele mobile, parola pentru protecţia funcţiei Reset blochează atât folosirea dispozitivelor furate cât şi accesul la datele personale stocate în memoria acestora. Pentru asta, începând cu versiunea Android Lollipop funcţia de criptare a memoriei interne este activată automat, prevenind accesarea neautorizată a fişierelor stocate în memoria dispozitivului.

Funcţie 'kill switch' în versiunea Android 5.0, permite blocarea de la distanţă a telefoanelor furate

Din păcate pentru a beneficia de noile măsuri de securitate utilizatorii trebuie mai întâi să-şi actualizeze dispozitivele la versiunea Android 5.0. sau să achiziţioneze altele noi.

Între timp, o funcţie similară introdusă pe dispozitivele Apple iOS îşi arată deja utilitatea, statisticile indicând o reducere semnificativă a cazurilor de furt, pe măsură ce infractorii îşi pierd intereseul faţă de aceste dispozitive pe care nu le pot valorifica. Şi produsele cu sistem Windows Phone ar putea primi o funcţie similară în viitorul apropiat, numită Activation Lock..

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult