Google a anunțat lansarea primului Developer Preview pentru Android 15

19.02.2024
Google a anunțat lansarea primului Developer Preview pentru Android 15

Google a dezvăluit că se află în plin proces de dezvoltare a Android 15, iar vineri a lansat primul Developer Preview pentru a oferi dezvoltatorilor de software și companiilor o idee despre ce să se aștepte de la următoarea versiune a sistemului său de operare mobil open source, scrie Android Police.

Potrivit Google, Android 15 va îmbunătăți securitatea dispozitivelor, permițând în același timp aplicațiilor să profite de hardware, inclusiv camere avansate, GPU-uri, ecrane și inteligență artificială. Alte componente, cum ar fi Privacy Sandbox, Health Connect și File Integrity, sunt, de asemenea, programate să primească upgrade-uri odată cu actualizarea ce va fi lansată utilizatorilor mai târziu în acest an.

Într-o postare pe blog vineri, Google a dezvăluit că primul Developer Preview pentru Android 15 este acum disponibil pentru smartphone-urile Pixel.

Cu Android 15, aplicațiile vor putea îmbunătăți luminozitatea prin noi actualizări pentru lumină slabă, datorită ajustărilor avansate ale puterii blițului, conform Google. De asemenea, va permite utilizarea unui smartphone ca dispozitiv MIDI 2.0 virtual utilizând o aplicație dedicată.

Android 15 este acum disponibil pentru smartphone-urile Pixel

Privacy Sandbox – noul sistem Google pentru a permite dezvoltatorilor să afișeze reclame care susține că protejează confidențialitatea utilizatorilor. Funcția primește, de asemenea, un upgrade cu Android 15. Health Connect va susține „noi tipuri de date în domenii precum fitness-ul, nutriția și altele”, afirmă compania.

Android 15 conține, de asemenea, noi interfețe de programare a aplicațiilor (API-uri) care pot proteja utilizatorii de malware sau de modificări ale fișierelor lor, datorită unei noi caracteristici de top. Între timp, următoarea versiune a Androidului va permite suport pentru partajarea parțială a ecranului, permițând utilizatorilor să înregistreze doar o fereastră a aplicației în loc de întregul lor ecran.

Compania spune că un alt preview pentru dezvoltatori va veni în martie, iar lansările beta pentru Android 15 vor începe în aprilie. Utilizatorii care doresc să încerce viitoarea versiune a Androidului pot încerca versiunile beta publice, dar acestea sunt în general recomandate să fie instalate pe un smartphone secundar.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult