Primul developer preview pentru Android 15 ar putea fi lansat în curând

14.02.2024
Primul developer preview pentru Android 15 ar putea fi lansat în curând

Primul preview al noii versiuni a sistemului de operare Android ar urma să fie lansat în curând. Răspunsul a venit de la un angajat Google.

Google va lansa primul previw pentru Android 15 săptămâna aceasta, potrivit unui comentariu public al unui dezvoltator Google despre Proiectul Android Open Source. Comentariul, văzut pentru prima dată de 9to5Google, numește 15 februarie ca dată de lansare pentru preview-ul inițială pentru dezvoltatorii Android 15.

Dezvoltatorul îl numește „Android V”, care se referă la numele de cod intern al desertului, o tradiție în numirea versiunilor de Android. De această dată, el se va numi „Vanilla Ice Cream”.

Dacă informațiile se dovedesc a fi adevărate, primul developer preview pentru Android 15 va sosi la puțin peste o săptămână după lansarea Android 14 QPR3 Beta 1. În mod interesant, prima preview pentru Android 15 va sosi mai târziu decât cel pentru Android 15, de anul trecut, care a fost lansat pe 8 februarie 2023. Cu toate acestea, cea de a doua actualizare trimestrială a Android 13 era încă testată la momentul respectiv.

Primul preview pentru Android 15 ar putea fi lansat pe 15 februarie

Cel mai probabil, doar dispozitivele Pixel vor fi eligibile pentru Android 15 Developer Preview, așa cum a fost cazul și în anii trecuți. Cei înscriși pentru actualizările beta vor rămâne probabil pe Android 14 pentru moment, deoarece versiunile „Developer Preview” sunt de obicei mai puțin stabile și nu sunt pregătite pentru utilizarea publică.

Acest prim preview pentru Android 15 ne-ar putea oferi o primă vedere asupra a noii versiuni a sistemului de operare dezvoltat de Google pentru dispozitivele mobile. Astfel, ne vom putea face o idee cu privire la ceea ce ar putea oferi Android 15, care va fi lansat mai târziu în acest an.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult