Google a anunțat oficial evenimentul Google I/O, unde va prezenta Android 13 și alte noutăți

17.03.2022
Google a anunțat oficial evenimentul Google I/O, unde va prezenta Android 13 și alte noutăți

Google a anunțat oficial data la care va ține evenimentul anual Google I/O. Aici, tradițional, compania prezintă cele mai noi inovații ale sale în materie de software, servicii și chiar dispozitive hardware, iar în ultimii câțiva ani, la I/O au fost prezentate oficial noile versiuni de Android și capabilitățile lor speciale. Astfel, deși există deja o versiune Developer Preview pentru Android 13, cel mai probabil, în cadrul evenimentului vom afla de fapt la ce putem să ne așteptăm pentru lansarea versiunii finale din toamnă.

Google I/O este evenimentul unde aflăm noutățile despre platforma Android

Google I/O 2022 va avea loc pe 11 și 12 mai și va fi pentru prima dată în ultimii doi ani și un eveniment cu prezență fizică. Acesta va avea loc în Amfiteatrul Shoreline din Mountain View, California, însă va avea la fața locului doar un „public live limitat”. Asta înseamnă că nu se va întoarce direct la numărul de persoane de dinainte de pandemie, iar majoritatea participanților vor fi în continuare conectați la conferință prin intermediul internetului. Desigur, evenimentul va fi transmis live pe internet, complet gratuit.

Printre anunțurile așteptate la Google I/O am amintit deja Android 13, însă aici este posibil să vedem primele informații despre smartphone-ul mid-range Pixel 6a, care ar putea aduce performanța Pixel 6 la un preț și mai accesibil, cât și Pixel Watch, primul ceas inteligent al companiei. Mai mult, Pixel Notebook, pliabilul de la Google, ar putea fi arătat prima dată în cadrul evenimentului.

Anul trecut, Google a anunțat și noul Wear OS, realizat în parteneriat cu Samsung, iar anul acesta s-ar putea să vedem și primul update major al acestei platforme pentru smartwatch-uri tot la Google I/O. Probabil că noul software ar putea debuta odată cu Pixel Watch.

Compania ar putea avea și câteva anunțuri speciale în cadrul evenimentului

Nu în ultimul rând, aici sunt prezentate noi concepte de software, servicii și AI. În anii precedenți am putut vedea servicii care au ajuns până la urmă pe dispozitive Google, precum cele care pot identifica apelurile de la roboți, sau care pot răspunde la telefon pentru tine, cât și unele mai puțin realizabile în prezent precum serviciul Duplex, care ar putea vorbi la telefon într-un mod natural cu interlocutori umani, pentru a stabili o rezervare, de exemplu.

Pe lângă prezentare oficială, pe parcursul celor două zile de Google I/O, compania va susține și diverse seminarii dedicate dezvoltatorilor software pentru platforma Android. Posibil să fie pus un accent deosebit în zona de aplicații pentru tablete și dispozitive pliabile, compania lansând recent Android 12L special pentru acest tip de dispozitive.

sursa: TechCrunch

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult