Când se lansează Pixel Watch, primul ceas cu Wear OS de la Google

25.01.2022
Când se lansează Pixel Watch, primul ceas cu Wear OS de la Google

Google I/O de anul acesta ar putea fi un eveniment ceva mai important decât în trecut. Scena este de obicei dedicată anunțului noului sistem de operare Android și câtorva funcții AI mai speciale, care, în general, nu sunt lansate imediat, ci sunt mai degrabă la nivel de concept. Totuși, din când în când, mai apar și anunțuri hardware la eveniment, iar anul acesta s-ar putea să vedem două noi lansări. Pe lângă Pixel 6a, un model cu mai puține compromisuri hardware decât ne-am fi așteptat, și ceasul Pixel Watch ar putea debuta la evenimentul din primăvară.

Google Pixel Watch ar putea ajunge pe piață în câteva luni

Informații despre Pixel Watch au apărut încă de acum un an, cu tot cu imagini care dezvăluie design-ul dispozitivului, dar și cu interfața software de la Google pentru noul Wear OS. Jon Prosser, cel care a dezvăluit ceasul de la Google în urmă cu un an, susține acum că aceasta va fi lansat pe 26 mai, chiar în perioada în care tradițional compania organizează evenimentul I/O.

Acesta va fi, cel mai probabil, rezultatul eforturilor Google de a intra pe piața de wearables sub brandul propriu, după ce a cumpărat de curând compania de astfel de dispozitive, Fitbit.

Totuși, în materie de hardware și design, ceasul nu pare să inoveze într-un fel sau altul. Acesta va integra un display circular, va beneficia de o coroniță rotativă pe laterală și va beneficia, cel mai probabil, de senzorii uzuali pentru monitorizarea activităților sportive. Momentan, ceasurile cu noul Wear OS de la Samsung folosesc interfața One UI, deci acesta ar putea fi și primul model de ceas cu acest sistem de operare care se lansează cu o interfață standard de la Google.

Având în vedere zvonurile din ultima perioadă, Pixel Watch și Pixel 6a nu vor fi singurele anunțuri hardware de la Google I/O. Un telefon pliabil Google Notebook ar putea fi de asemenea în plan, însă informațiile din jurul său sunt destul de neclare. Anterior, planurile pentru un pliabil păreau să fie anulate, iar cele mai recente detalii vorbesc deja despre o posibilă lansare a unui model cu un preț mai mic decât Fold-ul de la Samsung.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult