Google a retras o actualizare Android care împiedica recepționarea mesajelor SMS

11.12.2020
Google a retras o actualizare Android care împiedica recepționarea mesajelor SMS

Deși auzim mai des vestea asta cu referire la Windows 10, o actualizare Android care viza una dintre componentele ascunse ale sistemului de operare a blocat recepționarea mesajelor SMS pe anumite modele de telefoane.

Deși Google nu confirmă oficial, la sursa problemelor s-ar afla o actualizare adusă funcției Carrier Services. Aceasta este una dintre componentele de sistem decuplate de Google de la firmware-ul Android, în ideea de a putea aplica rapid actualizări esențiale, fără a mai aștepta ca producătorii dispozitivelor să le includă în actualizările de firmware. Dezavantajul este că, uneori, patch-uri insuficient testate pot introduce diverse bug-uri sau probleme de compatibilitate care se manifestă doar pe anumite dispozitive.

Android SMS

În cazul de față, posesorii de telefoane OnePlus, precum și unele modele Samsung, Motorola și LG, nu pot trimite sau primi mesaje SMS cu niciuna dintre aplicațiile de Android. În ciuda vechimii tehnologiei, SMS-urile încă oferă un canal esențial de comunicație, folosit inclusiv pentru autorizarea anumitor tranzacții și autentificare în doi pași la accesarea anumitor platforme online.

Deși o explicație oficială încă se lasă așteptată, Google a oprit deja distribuirea patch-ului care aduce sistemul Carrier Services la versiunea 50, dispozitivele deja actualizate primind un nou patch conținând revizia cu numărul 48.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult