Google anunță îmbunătățiri Android: integrare Digital car keys cu Wear OS, nou funcții de accesibilitate și căutare

04.12.2022
Google anunță îmbunătățiri Android: integrare Digital car keys cu Wear OS, nou funcții de accesibilitate și căutare

Parte din calupul de actualizări Android pentru final de an, Google anunță noi funcții ce vor ajunge în perioada următoare la utilizatorii de telefoane Pixel și nu numai.

Rezultat al unei colaborări cu artiști de renume, Google îmbunătățește funcția Collage Editor pentru aplicația Photos cu noi stiluri de folosit pentru generarea colajelor foto. De asemenea, în tastatura Gboard sunt adăugate noi animații emoji cu specific sezonier, de folosit pentru a introduce atmosfera sărbătorilor de iarnă direct în conversațiile purtate cu aplicația preferată de mesagerie instant.

Alte îmbunătățiri vizează partea de accesibilitate, Google adăugând un nou Reading Mode, la care poți apela pentru ajustarea automată a contrastului, a dimensiunii text și formatării paginilor pentru o lectură mai plăcută.

Google a adus unele îmbunătățiri și funcției Digital car keys. Suportată deja cu telefoane Pixel și iPhone, funcția car keys va permite și folosirea smartwatch-urilor cu Wear OS pentru accesarea și pornirea autoturismelor compatibile. Tot pe Wear OS, Google adaugă și o serie de cartonașe cu acces rapid la funcții precum agenda de contacte, informații despre vreme și altele.

De interes pentru utilizatorii YouTube este și un nou widget YouTube Search, de adăugat pe Home Screen-ul Android pentru căutări rapide după clipuri video. În plus, pentru YouTube va exista de acum și opțiune Cast, pentru vizionare pe ecranul unui televizor Google TV din apropiere.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult