Google anunță închiderea Driving Mode pe Android, interfața care înlocuia Android Auto

10.10.2022
Google anunță închiderea Driving Mode pe Android, interfața care înlocuia Android Auto

Google a renunțat de ceva vreme la aplicația Android Auto for Phone Screens (de la lansarea Android 12), interfața care permitea șoferilor să beneficieze de o interfață simplificată care să ofere acces rapid la funcții utile ale telefonului la volan într-un mod rapid. Aceasta a fost înlocuită cu Driving Mode, o interfață ceva mai limitată, dar în continuare utilă, care îți permitea să accesezi rapid asistentul vocal, apelurile sau navitația cu o singură apăsare de ecran în timpul condusului. Acum însă, Google renunță și la aceasta și nu pare să o mai înlocuiască cu altceva.

Șoferii rămân și fără interfața Driving Mode pe Android

Se pare că singura metodă prin care șoferii vor mai avea acces la o astfel de interfață rămâne exclusiv prin intermediul Google Maps. Scurtătura către Driving Mode sau activarea funcției prin intermediul asistentului virtual nu va mai funcționa începând cu 21 noiembrie. Problema este că mulți utilizatori nu își doresc să folosească exclusiv Google Maps pentru navigație. Sunt utilizatori care preferă Waze sau alte sisteme, precum PlugShare pentru mașini electrice.

Cumva Google încearcă să forțeze utilizatorii să apeleze în special la Android Auto direct pe ecranul mașinii, însă nici în 2022, echiparea cu sistem multimedia compatibil nu este standard în variantele de bază.

Curios este însă că Driving Mode există în versiune „oficială” doar de un an pe piață. Funcția a fost anunțată inițial la Google I/O 2019, însă abia în septembrie 2021 a fost lansată oficial în variantă „stabilă”, funcția fiind înt testare beta pentru aproximativ doi ani. Compania nu a oferit un motiv pentru care renunță la Driving Mode, însă lipsa unei alternative este cel puțin curioasă.

Cert este că dacă vă bazați pe Driving Mode pe Android, de acum va trebui să îl accesați doar din Google Maps. Nu este însă clar dacă această integrare va supraviețui prea mult, însă. Compania Google pare să fie iar pusă pe închis proiecte, cel mai recent anunțând închiderea Stadia, serviciul său de streaming de jocuri video.

sursa: 9to5google

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult