Google Calendar și Microsoft Outlook vor sincroniza de acum evenimentele salvate

17.05.2023
Google Calendar și Microsoft Outlook vor sincroniza de acum evenimentele salvate

Utilizatorii Google Calendar și Microsoft Outlook care din varii motive sunt nevoiți să comute între cele două platforme vor scăpa de acum orice „emoție” pe tema evenimentelor înregistrate într-o aplicație sau alta, care rămân neanunțate pentru simplul motiv că nu ai folosit PC-ul Windows sau telefonul cu Android la momentul când a fost declanșată respectiva notificare.

Recent, Microsoft a inclus opțiune pentru adăugarea de conturi Gmail în clientul Outlook for Windows, scutind utilizatorii de corvoada verificării în aplicații separate a email-ului de serviciu VS cel personal. Însă colaborarea Google-Microsoft duce și mai departe decât atât, cei doi giganți acceptând inclusiv sincronizarea înregistrărilor din Calendar, spre beneficiul utilizatorilor care folosesc una sau ambele platforme în mod simultan.

În timp ce acceptarea conturilor Gmail în clientul Outlook reprezintă o mișcare strategică pentru Microsoft, vizând creșterea nivelului de acceptare a propriului serviciu email, rămas mai mult ca o soluție de nișă pentru utilizatorii care folosesc în mod direct produsele Microsoft, Google are de asemenea de câștigat de pe urma interconectării care-i va apropia utilizatorii produselor Microsoft Office.

Indiferent de motive, Google comunică într-o postare pe blog că utilizatorii Google Calendar pot primi de acum invitații la evenimente de la utilizatorii Outlook, cu condiția ca ambele servicii să fie asociate cu aceeași adresă email. Altfel spus, trebuie mai întâi să adaugi contul tău Gmail în clientul Outlook și să bifezi ca adresă principală.

Google precizează că noua funcționalitate este disponibilă tuturor posesorilor de conturi Google pentru uz personal, abonații Google Workspace, clienții Suite Basic și Business.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult