Google, cel mai mare susținător iOS 16. Anunță noi widget-uri pentru ecranul de blocare iPhone

13.09.2022
Google, cel mai mare susținător iOS 16. Anunță noi widget-uri pentru ecranul de blocare iPhone

Chiar dacă Google deține platforma mobilă Android, principalul concurent pentru iOS, compania reprezintă și unul dintre cei mai mari susținători ai platformei Apple. Nu numai că Google plătește miliarde de dolari anual pentru a păstra motorul său de căutare implicit pe dispozitivele Apple, dar este și una dintre companiile care adoptă cel mai rapid noile tehnologii și inițiative software de la Apple. În ajunul lansării iOS 16, Google a anunțat că va oferi widget-uri noi pe iPhone, compatibile cu noul ecran de blocare.

Aplicațiile Google vor oferi scurtături către multe funcții rapide pe ecranul de blocare din iOS 16

Utilizatorii de iPhone pot acum pe iOS 16 să adauge mici widget-uri pe ecranul de blocare, care sunt vizibile chiar și pe always-on display pe noile modele iPhone 14 Pro. Acestea oferă informații rapide despre conținutul anumitor aplicații, iar Apple livrează sistemul de operare cu câteva widget-uri simple. Avem unul pentru vreme, unul pentru calendar, pentru gestionarea bateriilor accesoriilor și alte câteva funcții. Totuși, până acum, nicio companie nu a anunțat clar ce plănuiește să ofere în această zonă de pe ecranul iPhone.

Google este însă prima companie din afara Apple care dorește să ofere suport pentru ele,  așa cum a făcut-o și în urmă cu doi ani în cazul widget-urilor de pe Home Screen. Google plănuiește să adauge pe ecranul de blocare de pe iPhone scurtături către aplicațiile sale, precum căutări Google, Google Translate, Google Lens, Google Drive, Gmail și chiar lucruri din interiorul aplicațiilor, precum un folder preferat pe Drive sau jocul cu dinozaurul din cadrul Google Chrome. Există și posibilitatea de a adăuga scurtături către Maps pentru a găsi rapid un restaurant, hotel sau cafenea în zonă, cât și scurtături către Google News. Google pare că a depus un efort destul de mare pentru a oferi multe opțiuni utilizatorilor de iPhone, probabil în încercarea de a domina ecranul de blocare al utilizatorilor cu serviciile sale.

Google folosește toate cele trei formate de dimensiuni permise de Apple: cerc, pătrat și format text, deasupra orei. Din păcate, aceste widget-uri nu vor fi disponibile acum, sau în viitorul foarte apropiat. Google a zis că va lansa noile widget-uri în „săptămânile care urmează”.

sursa: TechCrunch

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult