Google Chrome 37 a fost lansat: DirectWrite şi o versiune pe 64 de biţi pentru Windows

Google Chrome 37 a fost lansat: DirectWrite şi o versiune pe 64 de biţi pentru Windows

La începutul lunii iunie, Google a anunţat că browser-ul Chrome pentru Windows va face saltul la o arhitectură software pe 64 de biţi şi a promis îmbunătăţiri de stabilitate, performanţă şi securitate. Urmând ciclul obişnuit de dezvoltare, Google Chrome a ajuns la versiunea cu numărul 37, iar aceasta este şi prima care este oferită şi într-o variantă x86-64.

Cea mai importantă noutate adusă de noua versiune a popularului browser Chrome este suportul pentru motorul de procesare şi prezentare DirectWrite din Windows. Până acum, Google Chrome a folosit vechiul motor GDI, iar calitatea fonturilor afişate în paginile Web a fost inferioară celei oferite de Internet Explorer, Mozilla Firefox sau de versiunile sale pentru Linux şi OS X. Începând cu noua versiune 37, utilizatorii care folosesc Windows Vista, Windows 7 şi Windows 8 se pot bucura de un mod de afişare vectorial modern.

Cea de-a doua noutate imediat vizibilă este apariţia unui manager pentru parole îmbunătăţit. Modul de stocare şi meniul din setările aplicaţiei nu s-au schimbat, însă Chrome va afişa acum o pictogramă în bara de adrese ori de câte ori ajungeţi pe o pagină Web pentru care aveţi salvate datele de autentificare, iar micul meniu deschis de aceasta va fi afişat şi atunci când utilizatorul va fi întrebat dacă doreşte să salveze date noi de autentificare.

Urmând ciclul clasic de dezvoltare, versiunea pe 64 de biţi a aplicaţiei a ajuns acum în stadiul final. Utilizatorii care vor ajunge pe pagina Web a produsului vor remarca faptul că acesta poate fi descărcat atât în versiunea standard x86 cât şi în cea x86-64. Cei care vor face saltul la versiunea pe 64 de biţi vor remarca faptul că plugin-urile Netscape Plugin Application Programming Interface (NPAPI) au versiuni compatibile pe 64 de biţi, însă acest aspect devine tot mai puţin relevant odată cu impunerea tehnologiilor HTML5.

Google afirmă că versiunea pe 64 de biţi a browser-ului Chrome pentru Windows oferă performanţe mai bune pentru decodarea video, o stabilitate superioară şi o securitate mai bună prin utilizarea unor metode de protecţie a memoriei specifice x86-64.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Recomandare video