Google Chrome are acum suport pentru mai mulţi utilizatori

15.01.2015
Google Chrome are acum suport pentru mai mulţi utilizatori

Google Chrome oferă încă din luna august a anului trecut posibilitatea de a folosi browserul în regim multi-user în variantele sale beta, însă abia acum a fost integrată funcţionalitatea Account Switcher în varianta finală. Aceasta va îmbunătăţi experienţa de utilizare a celor care folosesc un computer la care au acces şi alte persoane, putând avea acces doar la bookmark-urile, parolele şi istoricul propriu, fără a afecta sesiunile celorlalţi.

În partea din dreapta sus a browserului se găseşte acum numele utilizatorului. Atunci când este apăsat, acesta se transformă într-un meniu drop-down, care oferă două opţiuni: schimbă utilizatorul şi porneşte modul privat. Atunci când schimbi utilizatorul ai posibilitatea de a te loga cu un alt cont Google, care să ofere acces la setările şi scurtăturile utilizatorului respectiv, sau poţi opta pentru modul „guest”. Acesta este un cont temporar, fără setări proprii, a cărui activitate este ştearsă după utilizare.

Includerea posibilităţii de schuimbare a conturilor este utilă în special atunci când intimitatea personală este prioritară Utilizatorii nu au acces la informaţiile personale ale celorlalţi şi nu pot vedea decât tab-urile deschise de ei şi istoricul personal. Conturile sunt protejate de parolele conturilor Google şi nu sunt limitate pe un singur computer. Te poţi loga cu propriul cont pe orice PC pe care se găseşte Google Chrome instalat şi vei beneficia de aceleaşi setări ca pe computerul de acasă.

Account Switcher-ul din Google Chrome se găseşte acum pe toate computerele care au browserul actualizat la ultima versiune şi nu poate fi dezactivat din setări. Numele utilizatorului va rămâne afişat chiar şi în condiţiile în care opţiunile de a folosi un cont „guest” sau de a crea un nou utilizator sunt dezactivate. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult