Chrome pentru Mac OS X trece pe 64 de biţi exclusiv

15.09.2014
Chrome pentru Mac OS X trece pe 64 de biţi exclusiv

Google a anunţat că varianta de Mac OS X a browserului Chrome va trece exclusiv pe 64 de biţi. Întrucât toate computerele din ultimii opt ani includ procesoare bazate pe aceasta arhitectură, iar sistemul de operare este deja exclusiv 64-bit de câţiva ani buni, nu mai există niciun motiv pentru a păstra varianta pe 32 de biţi.

Începând cu versiunea 39 a browserului, Google va înceta suportul şi nu va mai lansa variante noi pe 32 de biţi, iar plugin-urile bazate pe NPAPI vor înceta să mai funcţioneze cu noul Chrome pentru Mac. Vestea vine de pe canalul oficial de dezvoltare al companiei, care comunică modificările care vor fi incluse în noile variante ale browserului.

În teorie, trecerea de pe instrucţiuni pe 32 de biţi pe 64 de biţi ar trebui să fie benefică, în special când luăm în calcul performanţa. Chrome va avea astfel la dispoziţie mai multă memorie RAM, care ar trebui să fie un motiv de bucurie pentru cei care obişnuiesc să deschidă multe tab-uri simultan. Tranziţia de la Chrome pe 32 de biţi la cel pe 64 pe Mac OS X se va face în luna noiembrie, când varianta finală a brwoserului va fi lansată.

Momentan, cei care doresc să testeze varianta pe 64 de biţi pot să descarce Chrome pentru Mac OS X în variantă beta. Această versiune este dispobilă de câteva săptămâni deja şi pregăteşte utilizatorii, dar şi dezvoltatorii de extensii şi plugin-uri de tranziţie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult