Google deschide accesul Nearby Share pentru toți utilizatorii Windows

08.05.2023
Google deschide accesul Nearby Share pentru toți utilizatorii Windows

De acum poți folosi Google Nearby Share pentru a transfera fișiere între PC și telefoane cu Android, folosind nimic altceva decât conexiunea Wi-Fi sau Bluetooth.

Lansat în versiune beta de la începutul lunii aprilie, serviciul nu a fost disponibil  inițial decât în SUA și alte câteva țări. Între timp, Google a anunțat disponibilitatea Nearby Share în aproape toate regiunile lumii, mai fiind exceptate doar câteva țări, precum Iran, Coreea de Nord, Cuba și Siria.

Poți folosi Nearby Share atât cu un cont Google, dar și fără. Dacă ai însă un cont conectat, poți alege să realizezi transferuri doar între dispozitive proprii, care folosesc același cont, sau doar între dispozitive ale persoanelor din lista de contacte.

Singurele limitări la nivel software sunt că aplicația funcționează doar pe dispozitive cu procesoare X86, nu și pe cele cu ARM, și doar pe Windows 10 pe 64 de biți și Windows 11. Versiunea de 32 biți de Windows 10 nu este compatibilă. La celălalt capăt trebuie să fie un dispozitiv echipat cel puțin cu versiunea Android 6.0.

Desigur, este necesar să ai Bluetooth și Wi-Fi pe computerul pe care vrei să realizezi aceste transferuri rapid. PC-urile care sunt conectate exclusiv la rețeaua rețele LAN pentru care nu există și un corespondent Wi-Fi la care să poți conecta cu telefonul vor putea face schimburi de fișiere doar prin Bluetooth, la viteze mult diminuate.

Pentru conexiuni stabile și viteze optime de transfer este recomandat ca ambele dispozitive să se afle în aceeași încăpere, respectiv, separate de o distanță nu mai mare de 5 metri.

Aplicația poate fi descărcată în versiune pentru PC de pe site-ul android.com. Pe telefoanele cu Android suportate, Nearby Share ar trebui să apară deja ca și opțiune selectabilă, la folosirea butonului Share.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult