Google înlocuieşte aplicaţia Drive cu Backup and Sync

16.06.2017
Google înlocuieşte aplicaţia Drive cu Backup and Sync

Google a anunţat o nouă aplicaţie pentru computere, care să faciliteze sincronizarea de fişiere şi backup-ul acestora în cloud folosind stocarea de pe Google Drive. Practic, Backup and Sync from Google este noul Google Drive pentru computerele desktop şi urmează să se lanseze la sfârşitul lunii iunie. Aceasta pare să fie însă o soluţie pentru utilizatorii de rând, cei care folosesc Drive pe conturi G Suite fiind în continuare legaţi de vechiul serviciu, cel puţin momentan.

Ce încearcă Google să facă cu Backup and Sync este să convingă utilizatorii să folosească serviciul său de stocare şi să renunţe la funcţionalitatea OneDrive pe Windows sau iCloud pe macOS. În timp ce pe Windows utilizatorii vor fi uşor de convins, întrucât OneDrive nu este o aplicaţie implicită pe multe dintre smartphone-urile de pe piaţă, pe macOS, unde majoritatea utilizatorilor folosesc iPhone-uri, probabil că vor fi mai greu de atras.

Aplicaţia poate să sincronizeze anumite foldere sau librării stocate local cu cele de pe Google Drive, sau cu cele de pe alte computere, oferind astfel acces la acelaşi conţinut indiferent de computerul utilizat. Lansarea acestei versiuni a aplicaţiei va avea loc pe 28 iunie.

Utilziatorii G Suite cu conturi de business vor primi în viitor un nou serviciu numit Drive File Stream, care urmează să fie lansat înainte de finalul anului 2017. Acesta va fi optimizat pentru sincronizarea de fişiere de dimensiuni mari, care să poată fi accesate de utilizatori multipli. Cei care vor să testeze Drive File System se pot înregistra pentru acces în cadrul Early Adopter Program chiar acum.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult