Google înlocuiește tab-ul Discover de pe tabletele cu o nouă interfață pentru divertisment

06.05.2021
Google înlocuiește tab-ul Discover de pe tabletele cu o nouă interfață pentru divertisment

Google îmbunătățește experiența utilizatorilor de tablete cu Android transformând feed-ul Discover în Entertainment Space, o nouă secțiune pentru divertisment cu acces instant la multiple surse de conținut multimedia.

Spre deosebire de iPad-uri, tabletele cu Android diferă destul de mult pe partea de software, experiența obținută variind de la un producător la altul. Punând mai mult accent pe latura de divertisment, Google este pe cale să lanseze un nou hub cu acces la conținut video, jocuri și cărți în format electronic.

Concepută pentru a livra o experiență asemănătoare platformei Google TV, noua secțiune va putea fi accesată cu o alunecare spre stânga, pe ecranul principal. Deocamdată nu este clar ce se va întâmpla cu feed-ul Discover, odată ce noua versiune va debuta oficial. Pentru început, Google va livra noua experiență Android pe câteva modele de tablete vândute în Statele Unite, urmând ca și produsele altor branduri (ex. Lenovo) să fie suportate în următoarele luni.

Noul Entertainment Space se împarte pe trei tab-uri distincte – Watch, Games și Read

Tab-ul Watch va centraliza conținut de la toate serviciile de streaming la care te-ai abonat. Deși vei putea cumpăra sau închiria filme de pe Google TV, YouTube va reprezenta mare parte din experienței de vizionare. Va exista și o opțiune numită Continue Watching, care-ți va permite să continui de unde ai rămas cu vizionarea emisiunilor TV, filme sau clipuri YouTube, chiar dacă inițial ai folosit alt dispozitiv (ex. televizorul cu Android TV). În plus, vei primi recomandări personalizate de la servicii precum Hulu și Twitch.

Entertainment Space

În tab-ul Games vei putea găsi un catalog de jocuri din care să alegi, recomandările fiind stabilite de Google pe baza preferințelor tale. Unele dintre jocurile recomandate vor putea fi încercate și fără instalare completă, reducând la minimum traficul de date generat prin conexiunea la internet.

În tab-ul Read vei găsi cărți în format electronic, precum și cărți audio. Google precizează că vor fi disponibile previzualizări, permițând încercarea cărții respective înainte de a o achiziționa.

Entertainment Space

În general, noul Entertainment Space pare a fi îmbunătățire notabilă, contribuind la maximizarea potențialului multimedia al tabletelor cu sistem Android.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult