Google introduce noi funcţii pentru securitate în aplicaţia Gmail

25.03.2016
Google introduce noi funcţii pentru securitate în aplicaţia Gmail

Google aduce îmbunătăţiri serviciului Gmail, alertând utilizatorii care ar putea vizaţi de atacuri cu malware, escrocherii de tip phishing şi interceptarea schimburilor de mesaje.

Astfel, la accesarea link-urilor primite în mesajele email care duc către website-uri nesigure, utilizatorii vor vedea mai întâi un mesaj de avertizare pe tot ecranul, alertând despre posibile riscuri de securitate.

Google introduce noi alerte şi pentru un tip de intruziune tot mai des întâlnită – tentativele de hacking sponsorizare de stat. Vizând mai ales jurnalişti, activişti şi politicieni, acest tip de atac reprezintă mai puţin de 0,1% din totalul incidentelor care vizează utilizatorii Gmail, însă necesită măsuri imediate pentru limitarea pagubelor. Astfel, utilizatorii suspectaţii ca fiind ţinte ale hackerilor vor primi alerte pe tot ecranul, conţinând instrucţiuni pentru o mai bună protejare a contului de utilizator.

Lucrând mai aproape de sursa problemei, Google colaborează cu Microsoft şi Comcast pentru introducerea unui protocol numit “SMTP Strict Transport Security”, care să elimine orice posibilitate de interceptare a comunicaţiilor atunci când mesajele email sunt trimise folosind conexiuni securizate.

Citeste si: Gmail va oferi adrese personalizate contra cost

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Recomandare video