Google Keyboard devine Gboard, primeşte funcţii avansate

Autor: Cătălin Niţu 13.12.2016
Google Keyboard devine Gboard, primeşte funcţii avansate

Google Keyboard a primit astăzi un nou nume şi o serie de funcţii noi, disponibile până în prezent doar pe varianta pentru iOS a tastaturii Google. Noua tastatură virtuală de pe Android adoptă astfel numele pe care l-a folosit pe sistemul de operare Apple, „Gboard”, alături de toate funcţiile speciale. Vechiul Google Keyboard nu va mai putea fi însă accesat prin Play Store după update, Gboard fiind livrat sub formă de actualizare software.

Gboard vine la pachet cu o serie de capabilităţi noi, pe care vechiul Google Keyboard nu le oferea. Este borba despre posibilitatea de a iniţializa căutări pe Google din orice aplicaţie printr-o simplă apăsare de buton, inserarea de GIF-uri şi pictograme emoji, iar un mod de utilizare cu o singură mână poate fi accesat din meniul din partea de sus a tastaturii, care apare după apăsarea pictogramei „+”. În termeni de design însă, tastatura este similară cu vechiul Google Keyboard.

Se pare că Google doreşte ca utilizatorii de Android să rămână la tastatura implicită a sistemului de operare, indiferent dacă obişnuiau să descarce alternative cu funcţionalitate extinsă din Play Store, sau dacă producătorii dispozitivelor pe care le folosesc au ales să integreze o tastatură proprietară în versiunea lor a sistemului de operare.

Puteţi descărca Gboard direct din Google Play Store sub formă de update la Google Keyboard complet gratuit.