Google lămureşte problema actualizărilor Chrome pentru Windows XP

17.10.2013
Google lămureşte problema actualizărilor Chrome pentru Windows XP

Vestea că Microsoft va opri orice fel de suport pentru Windows XP în termen de 6 luni i-a nemulţumit pe utilizatorii ce încă folosesc acest sistem de operare. Din fericire Google pare să fie mai puţin drastic, dând o veste bună pentru fanii web browser-ului Chrome.

Google Chrome pentru Windows XP va primi actualizări până cel puţin luna aprilie 2015

Astfel , Google Chrome pentru Windows XP va continua să primească actualizări cel puţin până în luna aprilie 2015, depăşind cu un an termenul la care Microsoft va trece Windows XP pe linie moartă. Oficialii Google argumentează decizia luată prin faptul că browser-ul web este poartă de infiltrare principală pentru malware, iar menţinerea acestuia la zi cu actualizările de securitate va da un plus de siguranţă pentru sistemele care încă folosesc Windows XP.

Ţinând cont de faptul că la mai bine de 10 ani de la lansare Windows XP încă este un sistem de operare foarte popular, anunţul făcut de Google este o veste bună şi pentru cei care nu folosesc acest OS, prevenind transformarea milioanelor de PC-uri cu Windows XP într-o veritabilă armată de boţi ce răspândesc malware şi mesaje Spam.

Totuşi, dincolo de grija purtată utilizatorilor de Windows XP Google nu şi-a ascuns planurile pentru promovarea propriului sistem de operare Chrome OS, al cărui set de aplicaţi şi interfaţă sunt pe cale să fie strecurate utilizatorilor Windows 8.1 folosind web browser-ul Chrome, transformat într-un veritabil cal troian. Nu ar fi deloc surprinzător ca aceeaşi reţetă să fie aplicată mai târziu şi utilizatorilor de Windows XP, folosind browser-ul Chrome pentru a prezenta acestora o alternativă mai prietenoasă  şi gratuită pentru venerabilul Windows XP. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult