Google Maps 2.0 este disponibil pe iOS, noua interfaţă Web este accesibilă oricui

17.07.2013
Google Maps 2.0 este disponibil pe iOS, noua interfaţă Web este accesibilă oricui

Acum o săptămână, Google a anunţat lansarea noii versiuni a aplicaţiei Google Maps. Dacă utilizatorii Android s-au putut bucura de ea aproape imediat, utilizatorii iOS au trebuit să aştepte până astăzi. Cu această ocazie, şi noua interfaţa Web, care a fost disponibilă doar pe baza unei invitaţii, a devenit accesibilă oricui.

De la dezamăgitoarea lansare de anul trecut şi până acum, Apple nu a reuşit să facă din Apple Maps un produs mai atractiv. În tot acest răstimp, România a primit doar imagini din satelit noi, harta străzilor rămânând la fel de incompletă iar punctele de interes greşite fiind încă acolo. În consecinţă, lansarea aplicaţiei Google Maps 2.0 pe platforma iOS este o veste bună pentru utilizatorii terminalelor Apple, în special pentru cei care folosesc tabletele iPad, care nu au primit versiunea originală 1.0 în luna decembrie a anului trecut.

Aplicaţia foloseşte interfaţa moderă care a debutat pentru prima data în Google Maps 1.0 pentru iOS şi aduce ca noutăţi, dincolo de suportul nativ pentru iPad, şi integrarea Waze pentru actualizările de trafic în timp real şi semnalizarea incidentelor. Faţă de versiunea Android, Google Maps 2.0 pentru iOS nu include recalcularea automata a rutelor în funcţie de aceste date, opţiunea urmând să fie implementată într-o versiune viitoare. Noua versiune aduce şi hărţi pentru interioarele clădirilor şi posibilitatea de orientare cu ajutorul acestora, acolo unde acestea sunt disponibile, şi noul meniu Explore pentru descoperirea mai simplă a punctelor de interes din jur.

Cu această ocazie, noua versiune Web a serviciului Google Maps a devenit accesibilă în mod implicit, aceasta fiind disponibilă până acum doar pe baza unei invitaţii. Aceasta aduce ca noutăţi o interfaţă full screen, hărţi vectoriale şi suport WebGL implicit, integrare Google Earth. Aceasta este însă tot în stadiul Beta, deci multe facilităţi sunt încă absente. Din fericire, butonul pentru revenirea la vechiul Google Maps încă funcţionează.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News