Google Maps pentru iOS, în stadiul final de dezvoltare

16.11.2012
Google Maps pentru iOS, în stadiul final de dezvoltare

Încă de la lansarea versiunii 6 a sistemului de operare iOS, când Apple a înlocuit serviciile de cartografie Google cu propriul şi nesatisfăcătorul produs, zvonurile privind revenirea popularelor hărţi pe această platformă nu au întârziat să apară. Lansarea concomitentă cu actualizarea la iOS 6 s-a dovedit a fi însă o iluzie, ulterior Google venind cu o altă declaraţie deloc optimistă.

Conform Wall Street Journal însă, aplicaţia Google Maps pentru iOS ar putea fi mai aproape de finalizare decât a lăsat să se înţeleagă ambigua declaraţie a lui Eric Schmidt de acum două luni. Conform surselor anonime citate de publicaţie, Google Maps pentru iOS se află în stadiul ultimelor retuşuri, este deja testată cu ajutorul unor persoane din afara companiei şi va fi trimisă pentru aprobarea în App Store, ceea ce s-ar putea concretiza prin apariţia produsului pe telefoanele noastre până la sfârşitul acestui an.

Faţa de vechea versiune a produsului Maps, care includea doar hărţile Google, trasee, imaginile din satelit şi un mod greoi de acces la Street View, noua aplicaţia de la Google va oferi şi navigaţie cu ghidare vocală, o facilitate care nu a fost prezentă până la iOS 6 din cauza diferendelor dintre cele două companii.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News