Google Maps primeşte îmbunătăţiri

07.06.2012
Google Maps primeşte îmbunătăţiri

Google pregăteşte o nouă versiune a aplicaţiei Google Maps pentru tablete şi telefoane inteligente, ce permite navigarea offline hărţilor Google.

Pentru a beneficia de hărţile Google Maps şi în mod offline, este necesar să alegem dinainte porţiunile de care avem nevoie, după care le copiem în memoria telefonului folosind opţiunea „make available offline„. Dispozitivele care dispun de busolă digitală vor putea orienta corect hărţile chiar şi în lipsa unei conexiuni 3G sau WiFi active.

Alături de facilităţile pentru vizualizare offline, noua versiune Google Maps îmbunătăţeşte şi abilităţile de modelare 3D a clădirilor şi alte repere, redate într-un număr mai mare şi reprezentate mult mai realist, folosind imagini obţinute din avion.

Data precisă de lansare nu a fost comunicată. Google promite doar că va oferi noua aplicaţie Google Maps întâi în versiune pentru dispozitive cu sistem Android, urmând ca celelalte platforme să primească versiunea actualizată la o dată ulterioară.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult