Google nu renunţă la Chrome OS

03.11.2015
Google nu renunţă la Chrome OS

În ciuda zvonurilor de săptămâna trecută, Google anunţă în mod oficial că nu va renunţa la Chrome OS. Declaraţiile vin direct de la Hiroshi Lockheimer, SVP pentru divizia de sisteme de operare din cadrul Google, care spune că totul a fost doar o mare confuzie. Chrome OS va rămâne pe piaţă pentru viitorul apropiat şi îndepărtat, însă eforturile de interoperabilitate între acesta şi Android vor continua.

Există deja o serie de aplicaţii pentru Android care pot rula şi pe Chrome OS. În viitor numărul acestora va creşte, Google dorind să ofere o experienţă cât mai plăcută pe oricare dintre sistemele sale de operare. Chiar dacă Chrome OS şi Android se apropie din ce în ce mai mult în termeni de funcţii şi compatibilitate, acestea nu vor fi unite într-un singur sistem de operare. Compania Google pare chiar să fie interesată de lansarea unor laptop-uri bazate pe Android, având în vedere anunţul tabletei Pixel C.

În ultimii câţiva ani, toate companiile producătoare de computere portabile au lansat dispozitive din categoria Chromebook, iar şi mai recent au apărut dispozitive precum Chromebox şi Chromebit, care oferă experienţăa Chrome OS în diferite formate pentru birou şi televizor. Chiar şi în cazul în care Google ar renunţa într-adevăr la acest sistem de operare, termenele şi condiţiile obligă compania să ofere suport pentru acesta pentru cel puţin cinci ani.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult