Google oprește suportul Android Auto pentru telefoane mai vechi

03.11.2022
Google oprește suportul Android Auto pentru telefoane mai vechi

Lansată încă din anul 2015, funcționalitatea Android Auto este o dotare aproape indispensabilă pentru cine conduce autoturismul în traficul urban. Problema este că, dacă telefonul tău este prea vechi, va trebui să investești într-un nou dispozitiv pentru a beneficia de această funcționalitate în continuare.

Fără avertisment prealabil, Google a decis să restricționeze compatibilitatea Android Auto la dispozitivele care rulează cel puțin versiunea Android 7.4, distribuind actualizări automate care lasă dispozitivele de generație mai veche fără suport Android Auto. Oficial, noul prag este fixat chiar mai sus, Android 8.0 fiind versiunea minimă ce ar trebui instalată pe telefon, pentru a beneficia de suport complet.

Problema este că telefoanele cu Android 8 nu sunt chiar atât de vechi, această versiune de Android având abia 5 ani împliniți. Așa se face că dacă ai cumpărat un telefon Android din categoria de buget și nu ai primit a upgrade de firmware peste această versiune, nu-l vei mai putea folosi pentru navigare prin Android Auto, an conectat la sistemul infotainment al autoturismului.

Potrivit datelor furnizate chiar de Google, dispozitivele cu Android 7.0, sau mai vechi, reprezintă doar 15% din totalul dispozitivelor cu Android rămase în circulație. Astfel, retragerea suportului Android Auto pentru versiunea Android 8 0 nu ar trebui să fie o problemă chiar atât de mare. În practică neplăcerile vor fi cu atât mai mari cu cât puterea de cumpărare a consumatorilor este mai redusă, forțând utilizatorii de Android către achiziționarea de noi dispozitive.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult