Google pregăteşte ghiduri turistice şi suport pentru Chromecast în Maps

17.12.2014
Google pregăteşte ghiduri turistice şi suport pentru Chromecast în Maps

Google Maps pentru Android a ajuns la versiunea 9.2 şi vine cu o serie de îmbunătăţiri pe care nu le putem vedea la suprafaţă. Este vorba despre integrarea de cod care va aduce în viitor noi capabilităţi. Acestea nu sunt încă prezente în aplicaţie sub forma unor funcţii noi şi nici nu pot fi accesate prin modificări. Putem însă să vedem ce planuri are compania pentru popularul serviciu de hărţi online.

Se pare că Google Maps va primi ghiduri turistice realizate de comunitate cândva în viitor. În corpul codului din aplicaţie au fost găsite câteva referinţe la o funcţie numită „Local Guides”. Acestea includ şi o descriere, care sugerează că utilizatorii vor putea adăuga pe hărţi informaţii despre locuri, recenzii pentru localurile vizitate şi va include şi un soi de gamificare, încurajând utilizatorii să participe activ la crearea de conţinut folosind un sistem de progresie bazat pe mai multe niveluri.

O altă funcţie interesantă care se găseşte prin codul Google Maps 9.2 este Riddler, care ar trebui să răspundă la întrebări simple despre diverse locuri. Utilizatorul pune o întrebare despre obiectivul ce urmează a fi vizitat, iar Riddler oferă răspunsuri bazate pe informaţiile disponibile despre acesta. De asemenea, se pare că Google va integra inclusiv capabilitate de streaming pe un televizor al aplicaţiei Maps prin intermediul Chromecast. Este o decizie ciudată, dar deloc surprinzătoare, compania oferind suport pentru o plajă mare de aplicaţii în ultima vreme.

În cele din urma au fost descoperite alte două noutăţi. Există un fişier numit „TangoCameraView.java”, care sugerează compatibilitate cu tableta high-end Tango, destinată scanării de spaţii 3D, cât şi o imagine numită Iceberg, care îl prezintă pe Moş Crăciun pe o bucată de gheaţă la Polul Nord.

Nu se găsesc alte diferenţe notabile în cadrul aplicaţiei şi probabil va mai dura puţin timp până când vom vedea toate aceste funcţii implementante în experienţa de utilizare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult