Google prezintă Android 13 Go edition, cu funcții extra care ar putea descalifica anumite dispozitive

20.10.2022
Google prezintă Android 13 Go edition, cu funcții extra care ar putea descalifica anumite dispozitive

Până acum, principalul motiv pentru selectarea firmware-ului Android Go, în defavoarea ediției principale de Android, era lipsa oricăror elemente ce ar putut fi considerate „bloatware”. Android 13 (Go edition) vine cu multe dintre „facilitățile” așteptate de la firmware-ul oficial Android, Google promițând ”fiabilitate, ușurință în utilizare și personalizare”. Dar cum rămâne cu justificarea de bază a firmware-ului Android Go, anume că va funcționa pe orice model de telefon, oricând de „zgârcit” ar fi producătorul cu dotările hardware?

Aparent, Google a ajuns la concluzia că noile generații de telefoane low-cost sunt suficient de puternice pentru a rula Android GO și cu ceva dotări neesențiale, dar profitabile, precum pagină Discovery accesibilă din ecranul principal, unde să găsești conținut selecționat de algoritmii Google Search. Ia pentru ca aceasta să nu fie singura „îmbunătățire”, Google a inclus în schemă și tema de interfață Material You, chiar dacă într-o formă mai puțin personalizabilă.

Astfel, în eventualitatea puțin probabilă ca telefonul tău cumpărat pe bani puțini primește update la Android 13 Go, vei descoperi conceptul ”Material You”, noul stil de interfață permițând personalizarea automată a paletei de culoare în care sunt redate meniurile Android, conform imaginii wallpaper setate pe home-screen. Iar dacă nici această inovație nu ți se pare de ajuns, află că poți alege între patru scheme de culoare, personalizate după imaginea de fundal. Astfel, telefonul tău va fi mult mai distinctiv, chiar dacă e la fel de banal ca orice alt smartphone cu Android Go achiziționat „la ofertă”.

Trecând de optimizările de ordin estetic și ecranul nesolicitat adăugat în Home Screen, Android 13 Go aduce și câteva noutăți reale, cum ari fi permisiuni prin care poți bloca notificările de care nu ești interesat, setare pentru alegerea individuală a limbii de folosit cu diverse aplicații de Android și altele, împrumutate de la firmware-ul standard Android 13.

Potrivit Google, primele telefoane cu Android 13 Go Edition vor fi disponibile din prima parte a anului 2023.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult