Google și Samsung colaborează pentru remedierea uneia dintre cele mai deranjante limitări Android

08.05.2023
Google și Samsung colaborează pentru remedierea uneia dintre cele mai deranjante limitări Android

Înrăutățită și de producătorii smartphone care optimizează prea agresiv pentru conservarea autonomiei bateriei, problema aplicațiilor de Android a căror funcționare este perturbată prin oprirea forțată a proceselor de fundal va fi remediată de Google și Samsung.

Esențial pentru economisirea bateriei și funcționarea eficientă a dispozitivului, sistemul de monitorizare automată a proceselor de fundal poate fi prea agresiv uneori, eliminând din memoria RAM procese esențiale pentru funcționarea corectă a aplicațiilor de Android, dacă acestea depășesc chiar pentru scurt timp limitele prestabilite pentru consumul de procesor și memorie. De exemplu, dacă o aplicație rulează în fundal pentru a furniza un serviciu, cum ar fi sincronizarea contactelor sau descărcarea de e-mailuri noi, atunci oprirea forțată va face imposibilă continuarea acelor activități.

Adresând această problemă, Samsung promite că va opri mult mai rar procesele de fundal active pe dispozitivele cu One UI 6.0 (Android 14). Vestea bună este că și alți producători OEM vor beneficia de ajustările făcute nucleului Android, situațiile în care funcționarea anumitor aplicații este perturbată de optimizările pentru reducerea consumului de baterie apărând mult mai rar. Totuși, din rolul de partener Google, Samsung va fi primul care oferă aceste îmbunătățiri pe dispozitivele sale.

Concret, Android 14 va reduce incidența restricțiilor impuse aplicațiilor de fundal oferind dezvoltatorilor noi mijloace pentru a declara tipurile de servicii, respectiv, solicita permisiuni specifice acestora. Totodată, Google va implementa noi reguli care să asigure folosirea corectă a proceselor create de aplicații și sarcinile de transfer date inițiate de utilizator.

Google spune că „parteneriatele sale cu producătorii de hardware și aceste modificări vor face mai ușor pentru dezvoltatori să creeze aplicații care funcționează în mod constant pe diferite dispozitive Android”.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult