Google Translate a învăţat să citească din pozele camerei foto

10.08.2012
Google Translate a învăţat să citească din pozele camerei foto

Aplicaţia Google Translate pentru telefoane Android primeşte un upgrade major, deosebit de util celor care doresc să-şi petreacă vacanţele prin ţări străine şi nu cunosc foarte bine limba folosită de localnici.

Google Translate a învăţat să citească din pozele camerei foto

Începând cu noua versiune, aplicaţia Google Translate primeşte acces la camera foto şi abilităţi de recunoaştere a scrisului (inclusiv cel de mână), pe care îl converteşte rapid într-o limbă pe ca o putem recunoaşte cu uşurinţă. Tot ce trebuie să facem este activăm camera foto şi să fotografiem bileţelul, lista de meniuri sau semnele de circulaţie care ne pun în dificultate, iar Google Translate se ocupă de restul. Rămânem totuşi cu un mic inconvenient: pentru a funcţiona, Google Translate are nevoie de o conexiune activă la internet (WiFi sau 3G).

Descarcă noua versiune Google Translate, din magazinul de aplicaţii Google Play

Actualizarea aduce îmbunătăţiri şi sistemului de traducere vocală, oferind noi opţiuni pentru selectarea dialectului limbii folosite. De asemenea, au fost îmbunătăţiţi algoritmii responsabili de recunoaşterea scrisului de mână în limba japoneză.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult