Google va aduce aplicații Windows în Chrome OS

17.06.2020
Google va aduce aplicații Windows în Chrome OS

Google a încheiat un parteneriat cu Parallels pentru a aduce aplicații Windows în sistemul său de operare Chrome OS.

Parallels le permite utilizatorilor de laptopuri Mac să instaleze aplicații Windows pe dispozitivele lor. Suportul pentru programe dezvoltate pentru sistemul de operare Microsoft va face platforma Google mult mai atractivă pentru mediul de business.

Nu știm deocamdată cum vor proceda exact cele două companii. Parallels a anunțat doar că prin parteneriat vor fi oferite aplicații complete Windows, printre care și suita Microsoft Office, pe dispozitivele Chromebook Enterprise.

Suportul pentru aplicații ar trebui să fie disponibil în toamnă, potrivit Parallels.

Rămâne de văzut în perioada următoare dacă vor putea rula programe Windows și utilizatorii individuali de Chrome OS.

Chromebook-urile ar putea primi suport dual-boot

Potrivit zvonurilor, Google lucrează la implementarea suportului dual-boot pentru dispozitivele Chromebook şi certificarea acestora pentru compatibilitate cu Windows 10. Proiectul este asemănător funcţiei Boot Camp, prin care utilizatorii de computere marca Apple pot instala Windows pe anumite modele.

Lansat în urmă cu nouă ani, Chrome OS se bucură de succes în educație, dar nu a reușit să atragă mulți utilizatori în afara acestui domeniu. Sistemul de operare dezvoltat de Google avea o cotă de piață globală de doar 1,52% în ianuarie 2020, potrivit datelor compilate de Statista.

Foto: Pixabay

CITEȘTE ȘI:

REVIEW ASUS ZenBook 14 UM431D – mobilitate și design premium la un preț decent

Acer Predator Triton 500 review: tehnologie de gaming de ultimă oră

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult