HongMeng este dezvoltat de Huawei alături de Tencent. Oppo şi Vivo ar putea adopta noul sistem de operare

13.06.2019
HongMeng este dezvoltat de Huawei alături de Tencent. Oppo şi Vivo ar putea adopta noul sistem de operare

Huawei ar prefera să rămână partener cu producătorii de hardware şi software din SUA, însă în cazul în care această posibilitate dispare permanent, HongMeng OS va fi primul pas către independenţă de acestea. Sistemul de operare ar putea să debuteze în China chiar şi dacă relaţiile cu Google sunt restaurate, primele dispozitive bazate pe acesta urmând a fi lansate în această toamnă.

Analistul Guo Minxi de la Tianfeng International spune că Huawei se pregăteşte de o lansare a lui HongMeng OS pe piaţa din China în următoarele câteva luni. Primele dispozitive care vor primi acest sistem de operare nu vor fi însă modelele de top, precum modelele Mate 30. Compania se va concentra pentru început pe dispozitive entry-level şi mid-range, până când va consolida ecosistemul de aplicaţii şi servicii disponibil pe noul sistem de operare.

Conform Global Times, noul sistem de operare nu este o creaţie 100% Huawei. Se pare că la dezvoltarea acestuia a colaborat şi Tencent, o altă companie gigant din China, iar Oppo şi Vivo ar putea fi parteneri în adopţia HongMeng. Conform primelor teste realizate de cele două companii rivale, HongMeng ar putea fi cu 60% mai rapid decât Android-ul dezvoltat de Google, în ciuda faptului că este bazat pe acelaşi cod open source.

Imediat ce sistemul de operare atinge o anumită maturitate şi calitate a experienţei de utilizare, Huawei plănuieşte să îl instaleze şi pe modelele Mate 30 şi P40, următoarele sale dispozitive high-end. Lansarea în alte regiuni va avea loc însă mai târziu, întrucât sistemul de operare nu va putea să asigure cerinţele publicului vestic. Acest lucru ar putea sugera şi că Huawei Mate 30 şi P40 vor fi lansate doar în China, în cazul în care parteneriatul cu Google nu va fi reinstaurat.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult