Huawei nu mai are voie să instaleze din fabrică aplicaţiile Facebook pe telefoanele sale

07.06.2019
Huawei nu mai are voie să instaleze din fabrică aplicaţiile Facebook pe telefoanele sale

Huawei nu va mai putea folosi software şi hardware produs de companii americane, însă acest lucru ar putea avea şi o parte pozitivă. Facebook a anunţat că va interzice companiei Huawei să instaleze din fabrică aplicaţiile sale pentru reţelele de socializare Facebook şi Instagram, sau aplicaţiile dedicate pentru mesagerie instantă, WhatsApp şi Facebook Messenger.

Cei care au smartphone-uri Huawei nu vor fi afectaţi, întrucât telefoanele lor fie au venit cu aceste aplicaţii din fabrică, fie le-au dobândit prin instalarea de pe Google Play Store. În cazul dispozitivelor încă nelansate, Huawei are probabil probleme mai mari acum decât aplicaţiile de socializare de la Facebook. În primul rând, compania trebuie să dezvolte o alternativă la Android, după care să aleagă o cale pentru a oferi utilizatorilor posibilitatea de a instala aplicaţii de pe internet.

Faptul că Facebook nu mai permite companiei să instaleze aplicaţiile sale pe telefoane din fabrică ar putea fi şi un lucru pozitiv, întrucât există destui utilizatori care preferă să îşi instaleze singuri aplicaţiile de socializare de care au nevoie. Dacă aceştia nu folosesc decât una dintre aplicaţii, prezenţa acestora în meniuri ar putea fi deranjantă.

În timp ce Google va permite lansarea de smartphone-uri Huawei cu Android pre-instalat chiar dacă încă nu au fost lansate, cel puţin până în luna august, Facebook spune că această interdicţie va intra în vigoare imediat, pentru toate dispozitivele care încă nu au părăsit fabrica, fie că este vorba despre modele din prezent sau modele viitoare.

Nu este clar dacă aplicaţiile Facebook vor fi sau nu prezente în magazinul de aplicaţii pe care Huawei îl dezvoltă acum pentru HongMeng, sistemul său de operare proprietar.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult