Versiunea Chrome pentru PC primește o parte din funcțiile disponibile pe Android

27.07.2021
Versiunea Chrome pentru PC primește o parte din funcțiile disponibile pe Android

Google Chrome pentru PC va avea în curând funcție dedicată pentru screenshot-uri, editor de imagini și facilități avansate bazate pe tehnologiile Google Lens.

Favorizată prin numărul mare de utilizatori și folosirea platformei Google, ediția Chrome pentru Android a ajunsă să fie ușor în fața celei pentru PC, din punct de vedere al funcționalității oferite. Spre exemplu, ediția Chrome pentru Android integrează suport Google Lens pentru procesarea pe bază de AI a imaginilor, cât și un facilități dedicate pentru gestionarea capturilor de ecran. Toate acestea urmează să fie preluate și în versiunea Chrome pentru PC, ocolind unele dintre limitările sistemului de operare.

Pe scurt, este vorba de un nou instrument pentru captura de ecran, accesibil direct direct din meniul share disponibil pe platformele desktop. Inițial, opțiunile vor fi destul de limitate. Utilizatorilor li se va oferi opțiunea de a descărca, edita sau partaja imagini obținute ca și captură de ecran. De asemenea, Chrome va trimite automat imaginea în clipboard, spre a putea fi preluată în alte aplicații pentru editare imagine. Spre deosebire de funcția Print Screen deja suportată de Windows, capturile de ecran nu vor fi obținute automat pe ecran complet. În schimb, va fi decupat în mod automat doar tab-ul curent, ignorând elementele mai puțin relevante de pe desktop-ul Windows.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult