HTC One M7 şi M8 primesc Android 5.0 în următoarele 90 de zile

04.11.2014
HTC One M7 şi M8 primesc Android 5.0 în următoarele 90 de zile

HTC a anunţat încă de la dezvăluirea noului Android 5.0 din vară că va oferi suport pentru acesta în primele trei luni de după lansare pe dispozitivele sale de top. Ei bine, numărătoarea inversă a început, întrucât Mo Versi, VP of Product Management, al companiei a anunţat că vom primi noul Lollipop pe HTC One M8 şi M7 în următoarele 90 de zile.

Lansarea update-ului software este încadrată în programul HTC Advantage, ceea ce înseamnă că utilizatorii care au optat pentru un telefon liber de reţea, care nu a fost cumpărat de la un operator, vor fi primii care îl vor primi. Restul de dispozitive vor fi actualizate odată ce sistemul de operare este verificat şi modificat conform standardelor fiecărei companii de telecomunicaţii.

Anunţul face referinţă doar la HTC M8 şi M7, deşi compania a confirmat în trecut că va aduce Android 5.0 Lollipop şi pe alte smartphone-uri precum noul Desire Eye, One E8 şi One Max. Se pare că flagship-ul actual (M8) şi predecesorul său sunt însă prioritare. Faptul că a fost dat un termen de 90 de zile nu înseamnă că noul software va fi lansat peste fix trei luni. Faptul că formularea oficială a anunţului spune „în următoarele 90 de zile”, poate însemna că lansarea poate veni chiar şi mai devreme, dacă totul funcţionează bine.

Spre diferenţă de variantele mai vechi de Android, noul Lollipop pare să fi atras atenţia dezvoltatorilor de hardware mai repede, HTC, Motorola, Samsung şi Sony anuntând liste de dispozitive care vor primi update înainte ca acesta să ajungă pe piaţă. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult